Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αυτές οι εκλογές θα είναι μουγκές...

Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι αυτές που ήταν τόσα χρόνια. Δηλαδή, τόσα χρόνια στις Δημοτικές εκλογές ψηφίζαμε πρόσωπα κατά κάποιο τρόπο και όχι τόσο κόμματα. Τώρα όμως τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ περίεργα και διαφορετικά συνάμα. Για να μην πω ανάποδα.

Αυτές οι εκλογές μοιάζουν να είναι βουλευτικές και οι επόμενες βουλευτικές θα είναι, κατά την άποψή μου, εκλογές προσώπων. Το ανάποδο δηλαδή.


Μετά την εφαρμογή του μνημονίου και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σε στυλ Τζορτζ Μπους Τζούνιορ (όσοι δεν είναι μαζί μας είναι τρομοκράτες, κάτι τέτοιο μου θύμισε), οι εκλογές θα είναι ψήφιση ή καταψήφιση πολιτικών και ενίοτε χρόνιων πρακτικών.

Η "απειλή" των πρόωρων εκλογών και τα καταιγιστικά μέτρα που θα έρθουν, έτσι κι αλλιώς, δίνουν μία πρώτη γεύση το τι θα επακολουθήσει. Και αυτό που θα επακολουθήσει θα είναι επώδυνο και σκληρό για όλους. Γιατί όπως και να το κάνουμε είτε το θέλουμε είτε όχι χρωστάμε της Μιχαλούς και οι δανειστές μας, περιμένουν μετά το τέλος του μνημονίου (2012), τις εισπράξεις τους.

Προσωπικά, πιστεύω εάν ο κόσμος καταψηφίσει την πολιτική και των δύο κομμάτων και δει του κυβερνώντος κόμματος, τότε δεν θα πάμε για εκλογές, σε αντίθεση με ότι εξάγγειλε ο Πρωθυπουργός. Και αυτό γιατί υπάρχει το πρόγραμμα του μνημονίου που πρέπει να συνεχιστεί πάσι θυσία. Η τρόικα συνεργάζεται άψογα με την κυβέρνηση. Για σκεφτείτε πόσο πίσω θα πάνε τα πράγματα για αυτούς; Άλλα πρόσωπα, άντε πάλι από την αρχή να εξηγούμε στους άλλους, και θα είναι συνεργάσιμοι...;
Οι δανειστές μας δεν θέλουν με καμία "κυβέρνηση" να χάσουν τα ωραία τους λεφτουδάκια και να καθυστερήσουν οι εισπράξεις τους. Άλλωστε το δήλωσε και η ίδια η τρόικα. Αυτό που θα κάνουν είναι να προσπαθήσουν να κατευνάσουν λίγο τα πνεύματα και μετά να συνεχίσουν αυτό που άφησαν πριν τις εκλογές.
Μετά, έτσι όπως είναι τα πράγματα, ποιος θα ήθελε να πάρει την εξουσία σε αυτή την δύσκολη κατάσταση; Αυτό που κρατάει στα χέρια του ο Παπανδρέου είναι μία ωρολογιακή βόμβα, που του παραδόθηκε από τον Καραμανλή.

Έλα η καλή βόμβα! Ποιος θα πάρει αυτή την βόμβα;

Βέβαια, όσο θα περνάει ο καιρός αυτή την βόμβα που κρατάει ο Παπανδρέου θα θέλει να την δώσει σε άλλον. Ο φόβος να χρεοκοπήσει η χώρα ή να σκάσει μύτη κάποια εξέγερση επί της Πρωθυπουργίας του δεν είναι διόλου απίθανο και μπορεί όπως λέει να μην τον ενδιαφέρει να ξαναβγεί Πρωθυπουργός, αλλά την υστεροφημία του κάθε πολιτικός θέλει να την αφήσει ακέραια.

Απλώς τώρα δεν μπορεί να πει τίποτα, γιατί η εθνική μας κυριαρχία έχει σιωπήσει και αυτή. Ότι πει η τρόικα.

Γιατί όπως είχε πει και ο αείμνηστος Παπαγιαννόπουλος:

"Αυτές οι εκλογές θα είναι μουγκές!"

Και για να μην ξεχνιόμαστε...δείτε το παρακάτω βιντεάκι, έτσι λόγω των επερχόμενων εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου